14 maart 2024, Gent

5 dingen die je nog niet wist over LinkedIn

Zo goed als alle social-profitorganisaties zijn actief op Facebook of Instagram. Maar LinkedIn zit bij de meeste nog niet op de radar. Terwijl dit professionele netwerk wel een pak mogelijkheden biedt.

Tijdens onze inspiratiedag Binnenkoppers legt Veerle Van Aken (I Like Media) uit hoe je het aanpakt. In deze blogpost geven we je al een voorsmaakje.

1. Linkedin is bijna 20 jaar oud

LinkedIn is een van de oudste sociale netwerken die er bestaat. Op 5 mei 2003 werd www.linkedin.com gelanceerd.

2. Meer dan 4 miljoen Belgen zitten op LinkedIn

Wereldwijd zitten bijna 800 miljoen gebruikers op LinkedIn. Er wordt zelfs voorspeld dat dat tegen 2025 richting 1 miljard profielen zal gaan.

In belgië zijn er 4,1 miljoen profielen. Natuurlijk zijn die niet allemaal even actief. Uit de meest recente Digimeter weten we dat 20% van de Vlamingen zeker 1x per maand LinkedIn gebruikt. Bij de 25-45-jarigen is dat zelfs meer dan 30%.

3. LinkedIn is eigenlijk van Microsoft

Sinds juni 2016 is LinkedIn officieel een dochteronderneming van Microsoft. Het werd opgekocht voor een slordige 26 miljard (!) dollar.

En geef nu toe: ter aanvulling van professionele tools als Office, Outlook en Teams is dat eigenlijk nog niet zo gek gezien van Bill Gates en co, niet?

4. Op LinkedIn kun je ook je vrijwilligerservaring delen

Op LinkedIn connecteer je met wie je studeerde of professioneel samenwerkte. Maar je kunt er ook je ervaring als vrijwilliger op delen.

5. Op LinkedIn is je profiel veel belangrijker dan je bedrijfspagina

Snel een pagina aanmaken voor je vereniging heeft niet zo heel veel zin om veel mensen mee te bereiken. Berichten van personen worden door het algoritme namelijk veel meer getoond dan berichten van bedrijven.

Je zult dus je medewerkers en collega’s moeten inschakelen om mee het verhaal van je organisatie uit te dragen via LinkedIn. Hoe je dat dan precies doet? Dat vertelt Veerle je op 15 maart op Binnenkoppers!

Overtuigd?

Schrijf je dan vandaag nog in voor Binnenkoppers en kom kijken en luisteren naar Veerle Van Aken en kies uit nog 21 andere inspirerende sprekers!

? Bekijk het programma

Ook interessant voor jou