16 maart 2023, Zebrastraat, Gent

Deze 3 sprekers maken de line-up van Binnenkoppers compleet

Dinsdag 16 november om 14u00 openen we officieel de inschrijvingen voor de volgende editie van Binnenkoppers. 3 namen ontbraken nog in ons programma. En die stellen we vandaag graag aan jullie voor.

Ulrike Verdonck (EVA vzw)

Stabielere én hogere inkomsten, droomt iedere vzw daar niet van? Als organisatie die plantaardige voeding promoot kon EVA lange tijd rekenen op een brede achterban van veggie enthousiastelingen. Maar de laatste jaren botsten ze op de grenzen van de klassieke ledenwerking.

Tijd voor een nieuwe visie op fondsenwerving: exit EVA-lidmaatschappen, enter EVA Supporters! Ulrike Verdonck, communicatiemedewerker van EVA vertelt hoe zij de omschakeling naar maandelijkse donateurs aangepakt hebben, wat ze eruit geleerd hebben en of ook écht gewerkt heeft. 

Christine Vandenhole (Berrefonds)

Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. Stap voor stap bouwde de organisatie een ruim aanbod uit om mensen te helpen op een manier die het best bij hen past.

Met een klein team en een pak vrijwilligers gaat het Berrefonds keihard op zoek naar nieuwe kanalen, manieren om schenkers te binden en te betrekken en het fondsenwervend vuur verder aan te wakkeren. Oprichtster Christine Vandenhole licht toe hoe ze dat aanpakken.

Dalilla Hermans

Diversiteit en inclusie zijn ’trending topics’ geworden de afgelopen jaren. Ook in de social profit zijn we steeds kritischer naar onszelf aan het kijken, en wordt er hard gewerkt om een goede reflectie van de superdiverse maatschappij te worden.

Maar hoe doen we dat nu concreet? Waar lopen we op vast? Wat doen we goed, en wat kan nog beter? Dalilla Hermans gaat samen met jullie op zoek naar de antwoorden op al deze vragen

Dalilla Hermans (°1986) schreef verschillende boeken, waaronder ‘Brief aan Cooper en de wereld’ en ‘Black-out’. Ze schrijft cursiefjes en columns voor de Standaard, schreef en regisseerde theaterstukken ‘her(e)’ en ‘Us (k)Now’, en is co-host van de podcast Keihard. Daarnaast is ze fellow en gastlector aan de VUB.

Voor ze begon te schrijven was ze echter jarenlang werkzaam in de jeugdsector. Als vormings- en communicatie-medewerker bij Karuur vzw, VVJ en De Ambrassade leerde ze het middenveld van binnen en van buiten kennen. 

Ook interessant voor jou