16 maart 2023, Zebrastraat, Gent

Een podcast voor jouw organisatie: hoe begin je eraan?


30 september is #PodcastDay! En dat leek ons de ideale dag om alvast 5 sprekers over podcasts aan te kondigen voor onze volgende editie van Binnenkoppers op 15 maart.

Volgens de recentste digimetercijfers luistert bijna 1 op de 3 Vlamingen tussen 16-34 jaar minstens eenmaal per maand naar een podcast. Socialprofitorganisaties ontdekken stilaan ook dit interessante medium. Maar hoe begin je aan je eerste podcast? En waar moet je allemaal op letten?

In deze inspirerende sessie laten we experten, podcastmakers en organisaties aan het woord over hoe zij podcasting aanpakken.

Over de sprekers

Eva Moeraert is coördinator van het postgraduaat podcasting aan de Arteveldehogeschool. Zij maakte radiodocumentaires en reportages voor VRT, maar besloot na het succes van SERIAL haar kans te wagen en zelf podcast reeksen te maken. Ondertussen heeft ze een eigen audioproductiehuis (het audio atelier) en tal van succesvolle podcasts op haar naam zoals Waarom, Wie Was Mama? en Bruto Nationaal Geluk.

Pieter Blomme maakt bedrijfspodcasts voor Chase en geeft les rond audio en storytelling aan KASK, UGent en Arteveldehogeschool. Hij is een van de drijvende krachten achter de populaire podcast Relaas.

Iris Verheyden is projectcoördinator lokaal cultuurbeleid bij de gemeente Evergem. Daar maakten ze in 2020 ‘Radio Streaming’. Iris studeerde radiojournalistiek en Sociaal-cultureel werk. In haar studententijd gaf ze radioworkshops bij het REC Radiocentrum en was ze producer bij het studentenprogramma van Urgent.fm.

Live podcast

Maar er is meer! Lobke Gielkens en Jade Yorks zijn allebei communicatietrainers bij I Like Media, maar maken daarnaast ook samen de podcast ‘Loop uit de ratrace’. Tijdens Binnenkoppers gaan Lobke en Jade de uitdaging aan om ter plekke een podcast te maken.

Als eerste op de hoogte van het programma?

De komende weken kondigen we nog veel sprekers en thema’s aan voor Binnenkoppers. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg ons op Facebook of Instagram, of schrijf je in op onze mailinglijst.

Ook interessant voor jou