9 maart 2021, Livestream vanuit Voo?uit

Ook Filip Decruynaere (Zorgcommunicatie) en Koen Vermeulen (Vrijwilligerswerkwerkt) spreken op Binnenkoppers!

Volgende week starten de inschrijvingen voor de allereerste editie van de inspiratiedag Binnenkoppers.

Met Filip Decruynaere en Koen Vermeulen voegen we nog 2 absolute toppers toe aan het programma. Ze gaan respectievelijk in op de rol van vrijwilligers en vaste medewerkers van social-profitorganisaties.

1. Employee journey: medewerkers aantrekken én houden

Het is niet eenvoudig om voldoende en goed opgeleide medewerkers te vinden. Het wordt ook moeilijker om goede collega’s voor een langere tijd te engageren. Vaker dan we willen zoeken medewerkers andere oorden op.

Het is een vicieuze cirkel: minder personeel verhoogt de werkdruk en dat leidt tot meer uitstroom én meer werkdruk. Hoe doorbreek je deze neerwaartse spiraal? Hoe kan je enthousiaste medewerkers aantrekken én houden?

Filip Decruynaere (Zorgcommunicatie.be) benadert deze uitdaging vanuit verschillende perspectieven. Met  ‘employee journey’ als een strategie kijk je verder dan de volgende aanwervingscampagne.

2. Vrijwilligerswerk werkt, maar anders

Elk jaar opnieuw sluiten honderden, zelfs duizenden vrijwilligers zich aan bij nieuwe/vernieuwde initiatieven waar ze vanuit passie bijdragen.

Daarnaast leeft in vele verenigingen de perceptie dat burgers steeds moeilijker te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een duurzaam engagement. Is dat een contradictie?

Op binnenkoppers neemt Koen Vermeulen (Vrijwilligerswerkwerkt) jullie mee in een toekomst waarbij verbinding ontstaat tussen de verschillende stakeholders van een vrijwilligersvereniging.


Eerder mochten we ook al topsprekers Hannes Coudenys, Kaat Peeters, Eric Goubin, Brecht Vanderstraeten en Patrick De Sutter toevoegen aan het programma van Binnenkoppers.

En er is meer: volgende week maken we nog 10 sprekers bekend!

Ook interessant voor jou