9 maart 2021, Vooruit (Gent)

Zo maken we Binnenkoppers coronaproof

Binnenkoppers coronaproof maken

We kijken er met de hele social-profit sector naar uit om jullie nog eens live te ontmoeten. En we selecteerden daarom 17 interessante sprekers die het beste van zichzelf geven met hun inspirerende talk op 1 van de 3 podia in Vooruit.

Maar we moeten het toch ook even over corona hebben.

Onze inspiratiedag Binnenkoppers is pas over meer dan 4 maanden. Hoe hoog of laag de coronacijfers in maart zullen zijn, kunnen we op dit moment moeilijk inschatten. Wij hebben geen glazen bol.

We overlegden de voorbije weken intensief overlegd met alle partners en met Vooruit. En we blijven er rotsvast van overtuigd dat het mogelijk is om elkaar op een veilige manier in levenden lijve te ontmoeten en inspireren in maart.

Hoe gaan we dat doen? Volg even mee:

Nu slechts 200 tickets beschikbaar

In de theaterzaal van Vooruit kunnen in normale omstandigheden meer dan 650 mensen zitten. Om social distancing te garanderen, kiezen we er nu voor om slechts 200 tickets aan te bieden.

Evolueert de situatie gunstig en mag er in maart meer volk binnen, dan bekijken we of we nog extra tickets kunnen aanbieden.

Om zeker te zijn van je plekje, is nu snel inschrijven dus de boodschap.

Nu al inschrijven, pas betalen in februari

Door nu al in te schrijven, neem je trouwens geen enkel risico. Pas eind februari krijg je van ons een factuur, wanneer we zeker zijn dat de inspiratiedag kan doorgaan in de vorm zoals we die voor ogen hebben. Annuleren kan ook kosteloos tot 20 februari.

Bovendien krijg je een vroegboekkorting. Wie zich inschrijft vóór dinsdag 15 december, betaalt slechts 145 euro in plaats van 195 euro.

Afstand houden en mondmaskers dragen

Vooruit is een groot gebouw met veel ruimtes en zalen. Om het aantal verplaatsingen tussen zalen beperkt te houden, kiezen we ervoor om Binnenkoppers enkel in de 3 grootste zalen te organiseren: de Theaterzaal, Domzaal en Balzaal.

In elk van deze 3 zalen gebruiken we minder dan de helft van de normale capaciteit, zodat iedereen comfortabel en ver genoeg van elkaar kan zitten.

Tijdens de hele inspiratiedag zet je bovendien je mondmasker op en overal in het gebouw zal ontsmettingsgel aanwezig zijn.

Geen catering ter plekke, wel lunchpakket

Eten en drinken mag enkel als iedereen zittend kan eten en op anderhalve meter van elkaar blijft. Dat is praktisch niet haalbaar. Nu niet, en wellicht in maart ook nog niet. Dus nemen we het zekere voor het onzekere.

Bij je inschrijving kun je aangeven of je een lunchpakket wil bestellen om ergens in de buurt van Vooruit op te eten (we bezorgen jullie nog onze hotspots ;-)). Zelf je lunchpakket meebrengen of een broodjeszaak of restaurantjes in de buurt opzoeken, kan natuurlijk ook.

(foto: Kilyan Sockalingum)

Ook interessant voor jou