16 maart 2023, Vooruit, Gent

Hoe divers is jouw organisatie?

Talk door Claire Van Trimpont (Het Connectief)+ Case door Farah Laporte (Refu Interim)

Inclusie en diversiteit uitstralen als organisatie, hoe begin je eraan? Je kan toch nooit iedereen bereiken? Kan je trouwens wel divers zijn als jouw team enkel uit witte mensen bestaat? En wat is het verschil tussen inclusief zijn en divers?

Claire Van Trimpont (Het Connectief) vertelt je meer over al deze terechte vragen, begrippen en misverstanden. Een inspirerende sessie over de noodzaak en de voordelen van divers en inclusief werken. Farah Laporte (Refu Interim) neemt je mee naar het werkveld. Sinds de start in 2017 begeleidde Refu Interim al meer dan 1500 nieuwkomers richting vrijwilligerswerk, en werkten ze al samen met 450 organisaties. Geen theorie dus, maar vooral laten zien wat er van onderuit kan gebeuren. 

Over Claire Van Trimpont

Claire Van Trimpont combineert haar jarenlange ervaring in marketing en communicatie (bij AMUZ, Concertzaal Handelsbeurs en Symfoon) met een brede kennis rond diversiteit dankzij studies uit de master Gender & Diversiteit en rond Disability.

Met Het Connectief ondersteunt ze organisaties om meer inclusie en diversiteit te laten weerspiegelen in hun beeldvorming.

Over Farah Laporte

Farah is oprichter en coördinator van Refu Interim, een vzw die nieuwkomers en organisaties (sociaal, cultureel, zorg, onderwijs, jeugd, sport…) verbindt via vrijwilligerswerk. Zo ontstaan er kansen om een sociaal netwerk uit te bouwen en Nederlands te oefenen.

En organisaties gaan op een laagdrempelige en ‘hands-on’ manier aan de slag richting een meer inclusieve werking. Als bruggenbouwer en kwaliteitsbewaker bereidt Refu Interim niet alleen de nieuwkomers, maar ook de ontvangende organisaties voor op een kwalitatieve samenwerking. 

Andere inspiratiesessies

jeroen brugge fundraising

Start to fundraising

Talk door Jeroen Brugge (Strategies & Leaders), cases door Ulrike Verdonck (Eva vzw) en Christine