15 maart 2022, Vooruit, Gent

Employee journey : medewerkers aantrekken én houden

Lezing door Filip Decruynaere (Zorgcommunicatie.be)Employee journey : medewerkers aantrekken én houden

Het is niet eenvoudig om voldoende en goed opgeleide medewerkers te vinden. Het wordt ook moeilijker om goede collega’s voor een langere tijd te engageren. Vaker dan we willen zoeken medewerkers andere oorden op. Steeds meer social-profitorganisaties in verschillende sectoren trekken aan de alarmbel.

Het is een vicieuze cirkel: minder personeel verhoogt de werkdruk en dat leidt tot meer uitstroom én meer werkdruk. Hoe doorbreek je deze neerwaartse spiraal? Hoe kan je enthousiaste medewerkers aantrekken én houden?

Filip Decruynaere (Zorgcommunicatie.be) benadert deze uitdaging vanuit verschillende perspectieven. Met  ‘employee journey’ als een strategie kijk je verder dan de volgende aanwervingscampagne. Je mikt ook op de langere termijn. Zo vermijd je om nieuwe medewerkers naar je voordeur te leiden terwijl de huidige medewerkers langs de achterdeur jouw organisatie verlaten.

Over Filip Decruynaere

Filip heeft een jarenlange ervaring als communicatiedeskundige in de zorg- en welzijnssector en als docent communicatie. Hij werkte tien jaar als communicatieverantwoordelijke bij AZ Sint-Lucas in Gent.

Vandaag leidt hij het communicatiebureau Zorgcommunicatie.be, dat zich op de zorg- en welzijnssector richt. Filip Decruynaere is redacteur van een aantal ziekenhuismagazines en van Zorgwijzer, het magazine van Zorgnet-Icuro.

Andere inspiratiesessies