16 maart 2023, Vooruit, Gent

Start to fundraising

jeroen brugge fundraising

Talk door Jeroen Brugge (Strategies & Leaders), cases door Ulrike Verdonck (Eva vzw) en Christine Vandenhole (Berrefonds)

De voorbije jaren hakte corona hard in op de werking van social-profitorganisatie. De Warmste Week kreeg een andere invulling, en ook dat is voor veel sociale organisaties een forse streep door de rekening.

Met 1 expert en 2 cases uit het werkveld diepen we het thema ‘Fondenwerving’ dus graag verder uit.

jeroen brugge fundraising

Jeroen Brugge

Zet je als social-profitorganisatie volop in op digitale fondsenwerving of is verbinding op straat meer nodig? Ga je voor heel veel kleine donateurs, zijn testamenten de juiste richting of is een samenwerkingsspoor met bedrijven beter? Of moet je je manier van werken veranderen om het beter te doen?

Op Binnenkoppers geeft fundraising-expert Jeroen Brugge antwoorden op al deze vragen. Jeroen Brugge is een ervaren fondsenwerver en marketing- en communicatiespecialist verbonden aan Strategies & Leaders. Doorheen de jaren gidste hij onder meer Oxfam, 11.11.11, Plan International en Natuurpunt in hun zoektocht naar meer middelen en impact.

Ulrike Verdonck (EVA vzw)

Stabielere én hogere inkomsten, droomt iedere vzw daar niet van? Als organisatie die plantaardige voeding promoot kon EVA lange tijd rekenen op een brede achterban van veggie enthousiastelingen. Maar de laatste jaren botsten ze op de grenzen van de klassieke ledenwerking.

Tijd voor een nieuwe visie op fondsenwerving: exit EVA-lidmaatschappen, enter EVA Supporters! Ulrike Verdonck, communicatiemedewerker van EVA vertelt hoe zij de omschakeling naar maandelijkse donateurs aangepakt hebben, wat ze eruit geleerd hebben en of ook écht gewerkt heeft. 

Christine Vandenhole (Berrefonds)

Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. Stap voor stap bouwde de organisatie een ruim aanbod uit om mensen te helpen op een manier die het best bij hen past.

Met een klein team en een pak vrijwilligers gaat het Berrefonds keihard op zoek naar nieuwe kanalen, manieren om schenkers te binden en te betrekken en het fondsenwervend vuur verder aan te wakkeren. Oprichtster Christine Vandenhole licht toe hoe ze dat aanpakken.

Andere inspiratiesessies

jeroen brugge fundraising

Start to fundraising

Talk door Jeroen Brugge (Strategies & Leaders), cases door Ulrike Verdonck (Eva vzw) en Christine