14 maart 2024, Gent

Hoe je doelgroepen betrekken een meerwaarde kan zijn voor je organisatie

In het voorjaar van 2021 onderzocht JEF hoe leerkrachten aan de slag gaan met film en wat hun noden zijn met betrekking tot filmeducatie. Door de doelgroep te betrekken hierin kwamen ze te weten waar hun uitdagingen echt liggen en waar leerkrachten echt naar op zoek zijn. 

Op basis van deze nieuwe inzichten, wil JEF een online leerplatform ontwikkelen waarmee leerkrachten op een laagdrempelige manier film en nieuwe media kunnen inzetten in de klas en zo hun lespraktijk versterken. 

Tijdens deze case neemt JEF jullie mee in het parcours dat ze hiervoor afgelegd hebben en geven ze een pak tips mee die zij onderweg opgepikt hebben. 

Over de sprekers: 

Bregt Van Wijnendaele en Daphné De Weirt zijn dol op jeugdfilm. Hun organisatie JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, zelf films te maken en te experimenteren met nieuwe media. 

JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, op school of in de vrije tijd. En JEF stimuleert regisseurs en acteurs om werk te maken van een bredere en betere Vlaamse jeugdfilmproductie.

Andere inspiratiesessies