16 maart 2023, Vooruit, Gent

Hoe kom je echt tot sociale verandering?

Talk door Koenraad Depauw (Strategies & Leaders)

Als burgerinitiatief, vereniging of grote organisatie wil je verandering in de maatschappij creëren. Wat moet je nu precies wanneer doen om te slagen? Moet je praten met de overheid of net heel veel lawaai maken? Hoe voer je best actie? Hoe ga je mobiliseren en kan je de vruchten plukken van die mobilisatie? Met wie maak je best slimme allianties en wanneer doe je dat best niet?

Koenraad brengt inzicht in hoe sociale verandering kan slagen door op het goede moment de juiste dingen te veranderen en illustreert dit alles met concrete voorbeelden uit de social-profitsector.

Over Koenraad Depauw

Koenraad Depauw is strategisch consultant bij Strategies & Leaders, een coöperatief adviesbureau dat missie-gedreven organisaties en bedrijven begeleidt om de wereld daadwerkelijk te verbeteren. Koenraad heeft een brede ervaring in het begeleiden van sociale bewegingen: van de vakbonden en vredesbeweging, de strijd tegen mensenhandel of industriële mijnbouw, tot het recht op palliatieve zorg en safe space voor de LGBTIQ-beweging .

Andere inspiratiesessies