14 maart 2024, Gent

Inclusieve communicatie

Communicatie beschrijft niet alleen maar de wereld zoals die is, ze weerspiegelt ook de ambitie die je hebt in de samenleving.

Toch blijven beelden en woorden vaak steken in patronen en stereotypen waardoor een groot deel van die samenleving niet gezien of weergegeven wordt.

Hoe zorg je voor inclusieve communicatie waarin iedereen zich kan herkennen? Hoe breng je een boodschap, filosofie, visie, missie die een veel bredere groep mensen aanspreekt? Hoe maak je je intentie duidelijk om diverser te zijn in je beeldvorming, taal en de toon van jouw communicatie, zowel intern als extern, zowel formeel als informeel?

Over Sofie Verhalle:

Sofie Verhalle (die/hen; zij/haar) is een ervaren communicatie-adviseur, digitaal strateeg, social media expert en trainer inclusieve communicatie. Die bouwde twintig jaar kennis en kunde op bij corporates, overheidsbedrijven, ngo’s en agencies om zich de laatste jaren steeds meer toe te leggen op thema’s als communities, inclusiviteit, gender en LGBTQIA+. Die noemt zichzelf een katalysator, waterdrager, connector en activist.

Andere inspiratiesessies