16 maart 2023, Vooruit, Gent

Een podcast voor jouw organisatie: hoe begin je eraan?

Talk door podcastmakers Eva Moeraert & Pieter Blomme, Cases door Lothar van Diessen (Profcast) en Iris Verheyden (Radio Streaming)

Volgens de recentste digimetercijfers luistert bijna 1 op de 3 Vlamingen tussen 16-34 jaar minstens eenmaal per maand naar een podcast. Socialprofitorganisaties ontdekken stilaan ook dit interessante medium. Maar hoe begin je aan je eerste podcast? En waar moet je allemaal op letten?

In deze inspirerende sessie laten we experten, podcastmakers en organisaties aan het woord over hoe zij podcasting aanpakken.

Over de sprekers

Eva Moeraert is coördinator van het postgraduaat podcasting aan de Arteveldehogeschool. Zij maakte radiodocumentaires en reportages voor VRT, maar besloot na het succes van SERIAL haar kans te wagen en zelf podcast reeksen te maken. Ondertussen heeft ze een eigen audioproductiehuis (het audio atelier) en tal van succesvolle podcasts op haar naam zoals Waarom, Wie Was Mama? en Bruto Nationaal Geluk.

Pieter Blomme maakt bedrijfspodcasts voor Chase en geeft les rond audio en storytelling aan KASK, UGent en Arteveldehogeschool. Hij is een van de drijvende krachten achter de populaire podcast Relaas.

Iris Verheyden is projectcoördinator lokaal cultuurbeleid bij de gemeente Evergem. Daar maakten ze in 2020 ‘Radio Streaming’. Iris studeerde radiojournalistiek en Sociaal-cultureel werk. In haar studententijd gaf ze radioworkshops bij het REC Radiocentrum en was ze producer bij het studentenprogramma van Urgent.fm.

Lothar van Diessen werkt op de marketingdienst van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van Universiteit Antwerpen. In februari 2021 lanceerde hij er de podcast ‘Profcast‘. In deze podcast komt in elke aflevering een professor aan het woord over een actueel onderwerp. Wat vlot en minder vlot ging bij de uitwerking van idee tot podcast en wat hij daar allemaal uit geleerd heeft, deelt hij graag op Binnenkoppers. 

Live podcast

Maar er is meer! Lobke Gielkens en Jade Yorks zijn allebei communicatietrainers bij I Like Media, maar maken daarnaast ook samen de podcast ‘Loop uit de ratrace’. Tijdens Binnenkoppers gaan Lobke en Jade de uitdaging aan om ter plekke een podcast te maken.

Andere inspiratiesessies