20 maart 2025

[CASES] Een digitale strategie voor je organisatie (volzet)

Digitale trends – Voor iedereen

Hoe zet je je organisatie digitaal op de kaart. We luisteren in deze sessie naar Fros vzw en Digitaal Vlaanderen. Elk brengen ze hun digitaal verhaal. 

Fros vzw – digitaal zonder interne IT?

Fros Multisport Vlaanderen stelde zich de vraag: hoe kunnen we ons als sportfederatie klaarstomen voor een digitale toekomst. Hoe ze zonder zelf IT-kennis in huis te hebben, toch sterk in hun digitale schoenen kwamen te staan? Dat kom je te weten tijdens deze talk!

Over Bente Peeters

Bente Peeters is gepassioneerd door sport, marketing en data. Na haar studies Sport en Bewegen ben ik gestart bij Fros Multisport Vlaanderen: een sportfederatie waarin ik na 6 jaar nog steeds met heel veel energie mijn beste beetje voorzet voor sportclubs en sporters in Vlaanderen.

Digitaal Vlaanderen – Innovatielab

Sandbox Vlaanderen is een innovatielab binnen de Vlaamse overheid, een initiatief van 13 entiteiten die bottom-up innovatie willen faciliteren.

Dominiek Bouckaert vertelt ons hoe ze aan de hand van een ‘design sprint’ ideeën uitwerken tot een visuele voorstelling van een meer onderbouwde business case. Dit laat de deelnemers en eigenaars van het idee toe om hiervoor draagvlak te creëren en middelen vrij te krijgen.

Over Dominiek Bouckaert

Dominiek Bouckaert is coördinator van Sandbox Vlaanderen. Hij faciliteert ideationsessies met behulp van design thinking en werkt innovatieve ideeen uit tot business cases. Daarnaast is hij ook innovatie-expert bij AI-Competence Center van Digitaal Vlaanderen. Zijn expertise draait rond design thinking, ideeën verzamelen, digitale transformatie en artificiële intelligentie.

Andere inspiratiesessies