20 maart 2025

[TALKSHOW] short form video: 15 seconds of fame?

Communicatie – Voor communicatiemedewerkers

Kort, korter, kortst? Met de opkomst van TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts vertellen we verhalen in luttele seconden. Hoe pak je dat goed aan? Wat zijn de valkuilen? En is de lange video dan helemaal dood? Vragen genoeg voor talkshowhost Elke van Os (I Like Media) om aan onze 4 gasten voor te leggen.

Lobke Gielkens (I Like Media)

Lobke Gielkens is online beter gekend als ‘Mama Lobke’ of ‘Madame Content’. Ze is ook freelance communicatietrainer bij I Like Media. Daar helpt ze elk jaar tientallen organisaties op weg met TikTok en Instagram Reels en andere sociale media. Ze schreef er samen met collega Jade Yorks zelfs een boek over: ‘Online video: tips, tricks & trends’.

Rob De Wilde (Stad Antwerpen)

Rob De Wilde werkt sinds 2000 voor stad Antwerpen. Eerst als vormgever en communicatiemedewerker voor Sporting A, maar sinds 2021 als contentmanager. In het contentteam houdt hij zich vooral bezig met de planning en opvolging van het TikTok-kanaal. Ook de opvolging van de stadsTikTokkers. Dat is een groepje van 5-6 jongeren die voor Stad Antwerpen een aantal TikToks per maand maken.

Annelies Decooman (Kazou)

Annelies maakte van haar hobby haar beroep: vroeger maakte ze vlogs in de Chiro, nu is ze verantwoordelijke sociale media bij jeugdvereniging Kazou en maakt ze (video)content voor de vrijwilligers van Kazou en (potentiële) deelnemers van hun vakanties.  Content maakt ze niet alleen, maar samen met collega’s, vrijwilligers én deelnemers.

Yannick Verbesselt (Natuurpunt)

Social Media Manager en Expert bij Natuurpunt met passie voor strategie en doelgroepen. Journalist van opleiding, dus stelt altijd de juiste vragen. Creatief, enthousiast en altijd fan van goede ideeën (met koffie).

Andere inspiratiesessies

[TALK] Het puberbrein

Jongeren – Voor iedereen Hoe kunnen we jongeren bereiken? Hoe kunnen we ze vasthouden? Daarvoor