20 maart 2025

[TALK] Vrijwilligers aantrekken en behouden (volzet)

Vrijwilligerswerk – Voor coördinatoren en leidinggevenden

Willen we de betrokkenheid van burgers capteren, dan moeten we andere organisaties bouwen. Nieuwe vormen van organisaties die zorgen dat burgers binnen hun vrijwillig engagement floreren, waar ze zich zinvol inzetten, verbinding ervaren en waar ze hun engagement zelf bepalen. We moeten dus het roer totaal durven omgooien en architect worden van deze nieuwe organisatievormen. 

Hoe kan jouw organisatie of netwerk er een zijn waar mensen zich graag willen engageren, graag willen terechtkomen én graag willen terugkomen? Margot Mys van Vrijwilligerswerkwerkt brengt een duidelijke visie gebaseerd op 1001 begeleidingstrajecten als fundament voor de toekomst van het vrijwilligerslandschap. 

Over Margot Mys

Margot Mys heeft een achtergrond in de orthopedagogiek en het sociaal werk. Zij startte haar carrière als projectmedewerker en coördinator vrijwilligersbeleid in Gemeente Wichelen. Inmiddels is ze sinds 2017 als freelancer actief bij Vrijwilligerswerkwerkt en sinds 2020 als vaste medewerker. Zo gaat ze dagelijks de baan op om als trainer/opleider organisaties te inspireren en begeleiden in hun vrijwilligerswerking.

Andere inspiratiesessies