20 maart 2025

3…2…1… Go! Schrijf je nu in voor Binnenkoppers 2024!

Uitwisselen, netwerken, over het muurtje kijken, je een dag lang laten inspireren en al die voorzetten later met je organisatie genadeloos binnenkoppen. Dat is wat er je op donderdag 14 maart 2024 te wachten staat op de 4e editie van Binnenkoppers.

In de Zebrastraat heb je elk uur keuze uit 5 verschillende thema’s op maat van vzw’s, non-profitorganisaties en overheden. Leer bij over communicatie, vrijwilligerswerking, digitale innovatie, diversiteit … en zoveel meer!

Vandaag zetten we de inschrijvingen open. Tickets kosten 165 euro per persoon (inclusief btw).

2 straffe sprekers als start van de dag

We openen de dag met 2 kleppers van formaat!

 • Wouter Torfs ruilde 2 jaar geleden Torfs in voor een rol als voorzitter van CAW. Op 14 maart deelt hij met ons zijn visie en strategie om jouw organisatie beter bekend te maken.
 • Of kies voor de verandering voor Maarten Stiepenaere van Value Through. In zijn talk heeft hij het over… verandering. Want je organisatie evolueert constant. Hoe krijg je je collega’s en vrijwilligers daar vlot in mee?

11 Inspirerende talks

Daarna kun je elk uur komen luisteren naar 11 inspirerende sessies met expert-sprekers. Zij geven de voorzetten in hun talk, aan jou om die genadeloos binnen te koppen. Dit zijn de thema’s:

 • Jongeren: Aletta Smits (NL) leert je het puberbrein beter begrijpen. Zo weet je nog beter hoe je Gen Z en de aanstormende Generation Alpha benadert.
 • Interne communicatie: Ellen Cornelis (Eclat) geeft je 10 handvaten om de interne communicatie van je organisatie vlotter dan ooit te laten lopen.
 • Fondsenwerving: Kim Vercruysse (Strategies & Leaders) geeft je inzicht in hoe je een goede campagne opzet om extra geld in het laatje te brengen via fundraising.
 • Hacking: Techblogger Herman Maes (Dailybits) legt je uit hoe je voorkomt dat je organisatie gehackt wordt. En wat je kunt doen als het kwaad geschied is.
 • Rapporteren: Patrick De Sutter (digiraf) geeft je een serieuze aanzet om meer datagedreven te werken. Van ‘meten is weten’ naar ‘meten om te verbeteren‘.
 • Vrijwilligers: Margot Mys vertelt hoe je je organisatie zodanig profileert dat je vrijwilligers aantrekt én behoudt!
 • Klimaatcommunicatie: Frederik Picard (Reputations) toont ons hoe je stap voor stap een sterk duurzaamheidsverhaal vertelt.
 • Campagne voeren: Jeroen Robbe van Strategies ans Leaders geeft je straffe recepten voor campagnes met impact.
 • Diversiteit: dr. Sana Sellami analyseert in haar talk hoe we de voorbije jaren inclusiever en diverser werden. Of juist niet genoeg?
 • Efficiënt werken: hoe organiseer je je vereniging zodat ze efficiënter, beter en vlotter draait? Sofie De Bruycker (digiraf) geeft massa’s concrete tips.
 • Leiderschap: Hoe communiceer je verbindend als leider? Dat is de centrale vraag in het betoog van Els Lauriks (Strategies and Leaders).

10 cases recht uit de praktijk

Op Binnenkoppers krijg je ook een pak verhalen en ervaringen voorgeschoteld vanuit de brede non-profitsector zelf voorgeschoteld.

3 talkshows

In de piranhabar van de Zebrastraat ontvangt Elke van Os (I Like Media) telkens 3 gasten uit om een uur lang van gedachten te wisselen over een actueel thema. En ja, het publiek mag ook vragen stellen natuurlijk.

 • Vers van de pers: talkshow met Dirk Roelens (Rob tv), Wouter Fransen (Oxfam) en Kristien Lacluyse (Bednet)
 • Artificiële intelligentie in jouw organisatie: talkshow met Brecht Vanderstraeten (I Like Media), Wim De Dobbeleer (Nerdland) en Annelies Leysen (Vlaio)
 • Short form video: 15 seconds of fame? talkshow met Lobke Gielkens (I Like Media), Annelies Decooman (Kazou) en nog een derde gast (tbc)

Speeddate

Daarnaast kun je ook gaan speeddaten met de andere deelnemers van Binnenkoppers. Ideaal om ook op die manier elkaar te inspireren

Binnenkoppers 2024 is afgelopen. Je kan je niet meer inschrijven hiervoor.

Blijf op de hoogte van de nieuwe editie via onze nieuwsbrief

Ook interessant voor jou